22 septembrie 2023

Utilitatea fațetelor dentare în aspectul danturii

3 min read
DentoCare

De la bun început, trebuie spus că la clinica dentară DentoCare echipa de medici stomatologi, se va ocupa nu doar de sănătatea ta dentară, ci și de aspectul estetic. După examinările legate de rezistența dinților, apare și detaliul principal – estetica. Pe lângă plasarea coroanelor de înaltă calitate, medicii pot avea grijă de zâmbetul tău cu ajutorul fațetelor dentare.

Dacă te întrebi care este utilitatea fațetelor dentare în aspectul danturii, ar trebui să știi că acestea corectează imperfecțiunile dinților. Aceste structuri subțiri reușesc să restabilească sau să corecteze partea vizibilă a dinților. De fapt, fațetele dentare sunt structuri dentare care vizează în principal aspectul dentiției. Sunt coroane parțiale care acoperă partea frontală și vizibilă a dinților, mai exact, sunt amplasate pe șase dinți superiori și inferiori. Poate că fiecare persoană care observă imperfecțiuni în zâmbetul său se întreabă cum poate avea grijă de estetica sa. Fațetele dentare sunt o modalitate de a face față nu numai problemelor estetice, ci și problemelor mai grave la nivelul dentiției. Acestea au un singur rol – de a îmbunătăți estetica dentară. Amplasarea fațetelor este însoțită de un tratament minim al dintelui, care în majoritatea cazurilor nu provoacă niciun disconfort sau durere pacientului.

O procedură cosmetică strictă

Amplasarea fațetelor este o procedură strictă, cosmetică și așa cum am spus deja, este de natură estetică, dar fără prezența unui efect funcțional real. Fațetele sunt așezate pentru a corecta defectele, care în majoritatea cazurilor sunt abia sesizabile sau minime, fără a deteriora întreaga dentiție. Cel mai adesea, aceste structuri acoperă imperfecțiunile legate de culoarea dinților superiori și inferiori din față, în cazurile în care albirea dinților naturali este imposibilă sau cu efect slab.

Forma dinților este, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru utilitatea fațetelor. Spre exemplu, fațetele dentare pot elimina o distanță mai mare între dinți, cunoscută și sub numele de diastem. Structurile au o grosime de numai 0,3-0,7 mm și sunt lipite pe partea vizibilă a dinților. Fațetele dentare sunt realizate de obicei, din compozite și ceramică. Durata de viață a structurilor din porțelan este de până la 10-15 ani.

Cum ar trebui să fie dinții care urmează să fie fațetați?

Fațetele dentare sunt utilizate numai pe dinții vii. În cazul dinților tratați cu un singur dinte, cu nervul extras, se realizează coroane din ceramică, deoarece, dinții tratați sunt semnificativ mai fragili. Un alt motiv, este faptul că se decolorează după tratament, dar intensitatea decolorării este cea mai puternică în zona din jurul canalului radicular și scade spre exterior spre smalț. Având în vedere acest lucru, dacă se realizează fațete, dintele slăbește și mai mult în timpul procesului de depunere și, în acest caz, nu se obține un aspect estetic bun. Acest lucru se datorează faptului că cel mai slab strat decolorat – smalțul – a fost îndepărtat de pe dinte. Stratul de sub el – dentina, care este mai puternic colorată, rămâne și devine transparentă prin țesătura fațetei ceramice. Fațetele se amplasează numai pe dinții sănătoși care nu au plombe mari și carii. Pentru dinții care nu sunt rezistenți la carii și care prezintă carii sau plombe, cea mai bună alegere este realizarea unei coroane de porțelan, care să ofere o protecție completă a dintelui.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.