27 iulie 2021

Cum folosim uleiul de canabis in produsele cosmetice

3 min read

Canabisul a venit in lumea frumusetii. Creme, scrubs, seruri, masti, lotiuni etc… toata lumea se hraneste cu acest ingredient. Canabisul este de asemenea, cunoscut sub numele de CBD si este bogat in canabidiol, un compus cu proprietati nutritive si medicinale. Este legal si nu are efecte psihotrope asupra organismului, spre deosebire de THC sau tetrahidrocanabinol. Poti gasi mai multe tipuri de ulei pe zonaverde.ro.

Despre CBD –  Cannabidiolul este o molecula obtinuta din planta in cauza (canepa sau canabis sativa). Se gaseste intr-o concentratie mai mare in florile sale. Este unul dintre ingredientele canabisului medicinal, deoarece efectele sale terapeutice s-au dovedit a combate durerea, anxietatea sau stresul acut.

Beneficiile uleiului de canabis pentru piele

E antioxidant- Este unul dintre cei mai puternici prinzatori de radicali liberi. Adauga la aceasta si faptul ca uleiul de canabis este bogat in acid fenolic si vitamina E si vei avea un duo perfect.

E linistitor- Are o mare putere antiinflamatorie si ajuta la reducerea si atenuarea iritatiilor si inflamatiilor pielii. Este deosebit de benefic pentru pielea sensibila, tenul gras sau acnee, pe scurt, foarte bun pentru tenul problematic, deoarece uleiul de canabis este un excelent seboregulator. In plus, revigoreaza pielea iritata.

Hidrateaza- Deoarece uleiul de canabis contine aproape 85% acizi grasi esentiali. In special, acid alfa-linolenic (Omega 3) si acid linoleic (Omega 6), precum si acid gamma-linolenic si acid sleardonic. Este un activ super hranitor, care reglementeaza de asemenea, productia de grasime si ajuta la mentinerea echilibrului in epiderma.

E relaxant- Acesta actioneaza direct asupra receptorilor canabinoizi din sistemul nervos central. La nivel molecular, CBD este foarte similar cu endocanabinoidele produse de organism de la sine. Acest lucru ofera aceste proprietati relaxante si linistitoare, ajutand la reducerea anxietatii si imbunatateste starea de spirit. Cumpara de la zonaverde.ro si vei obtine cele mai mari avantaje.

Semintele sale- Sunt elixirul acestei plante. Ele contin aproximativ 30% ulei, sunt bogate in Omega 3 si 6 si contin 18 aminoacizi, fiind una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale cunoscute. Acestea nu sunt utilizate numai in produsele cosmetice ci pot fi de asemenea, consumate crude, cu coaja, in iaurturi sau salate. Timp de secole au fost folosite in industrie, pentru a face laptele vegetal.

Cosmetice cu ulei de canabis – Exista o lista aproape fara sfarsit de produse cu beneficii diverse. De la efectul de stralucire din cremele hidratante sau super mastile pentru ten si alte lotiuni corporale, uleiul de canabis este folosit in cosmetica din ce in ce mai mult. Ofera aproape acelasi efect ca si acidul hialuronic sau asemanator untului de shea, atat de cunoscut si apreciat in domeniul cosmeticii.

Acest produs nu este intentionat pentru diagnosticarea, tratarea, remedierea sau prevenirea oricarei conditii de sanatate, nu este un medicament si nu ar trebui folosit ca atare. Acest produs nu este vandut persoanelor sub 18 ani. A se folosi numai urmand indicatiile de pe ambalaj. A nu se consuma de catre femei insarcinate sau in perioada de alaptare. Consultati un medic inainte de a folosi ulei CBD sau orice supliment alimentar, daca aveti o conditie medicala serioasa sau folositi medicamente pe baza de reteta.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.