25 iulie 2024

Beneficii aduse de marketing online si SEO

3 min read

Optimizarea motoarelor de cautare este importanta pentru succesul oricarei afaceri online. Fiecare webmaster ar trebui sa inteleaga ce este SEO, cum functioneaza si potentialul de trafic pe care il poate genera pentru toate tipurile de site-uri web. Desigur, o agentie seo bucuresti poate ajuta foarte mult.

SEO este acronimul pentru optimizarea motoarelor de cautare. Este un set de reguli pentru optimizarea site-ului vostru web, astfel incat acesta sa poata obtine clasamente superioare in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Este procesul de urmat pentru a creste vizibilitatea site-ului  in motoarele de cautare si pentru a obtine mai mult trafic.

SEO are doua obiective principale. Primul este sa va ajute sa intelegeti ce cauta utilizatorii online, astfel incat sa puteti crea continut de inalta calitate pentru a-si satisface intentia. Al doilea este sa va ajute sa creati un site web pe care motoarele de cautare il pot gasi, indexa si intelege continutul acestuia.

In plus, urmarirea bunelor practici SEO este o modalitate excelenta de a creste calitatea unui site web, facandu-l usor de utilizat, mai rapid si mai usor de navigat.

Cele mai importante sarcini SEO au legatura cu:

Identificarea a ceea ce cauta utilizatorii care este legata de produsele si serviciile voastre.

Crearea de continut care sa ii bucure pe utilizatori

Furnizarea de semnale potrivite crawlerelor si algoritmilor motoarelor de cautare prin diverse tehnici SEO.

SEO poate fi considerat un cadru complet, intrucat intregul proces are o serie de reguli (sau linii directoare), un numar de etape si un set de controale.

SEO este important deoarece:

Majoritatea utilizatorilor de motoare de cautare (peste 70% – vezi graficul de mai jos) au mai multe sanse sa faca clic pe una dintre primele 5 sugestii din paginile cu rezultate ale motorului de cautare (SERPS). Pentru a profita de acest lucru si a castiga vizitatori pe site-ul web sau clienti la magazinul  online, site-ul  web trebuie sa apara in una dintre pozitiile de top.

SEO nu se refera numai la motoarele de cautare, dar bunele practici SEO imbunatatesc experienta utilizatorului si gradul de utilizare a unui site web.

Utilizatorii au incredere in motoarele de cautare si prezenta in primele pozitii pentru cuvintele cheie pe care le cauta utilizatorul creste increderea site-ului.

SEO este bun pentru promovarea sociala a site-ului vostru web. Persoanele care va gasesc site-ul web cautand pe Google sau Bing sunt mai predispuse sa il promoveze pe Facebook, Twitter sau alte canale de socializare prin optimizare SEO.

SEO este important pentru buna functionare a unui site web mare. Site-urile web cu mai multi autori pot beneficia de SEO intr-un mod direct si indirect. Beneficiul lor direct este o crestere a traficului organic, iar beneficiul lor indirect este acela de a avea un cadru comun (liste de verificare) de utilizat inainte de a publica continut pe site.

SEO va poate pune in fata concurentei. Daca doua site-uri web vand acelasi lucru, site-ul optimizat pentru motorul de cautare are mai multe sanse sa aiba mai multi clienti si sa realizeze mai multe vanzari iar asta doar printr-un simplu advertorial SEO.

Asadar, pentru promovare, indiferent ca vorbim despre un brand sau servicii, SEO este ceea ce va trebuie. Cu o campanie de marketing puternica succesul companiei, firmei sau magazinului se poate schimba peste noapte. Si asta nu este ceva ce nu trebuie luat in calcul. Alegeti optimizare SEO pentru succes!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.