19 iunie 2024

Tratamentul balnear in gonartroza

3 min read

Pentru a preveni cu succes agravarea durerilor si complicatiilor pe care le genereaza gonartroza, tratamentul balnear o data pe an poate fi de mare ajutor. Noi recomandam Caciulata Hotel Oltul, un loc in care vei imbina tratamentele complexe cu o locatie moderna pentru a obtine cele mai bune rezultate. Multe persoane fac tratamente balneare cu speranta ca acestea le vor fi de mare ajutor in diverse probleme de sanatate, incluzand aici si oasele. Cercetarile stiintifice sustin tipul acesta de terapie. Spre exemplu, sunt studii care sugereaza ca balneoterapia si exercitiile in apa au efecte importante asupra oaselor. Astfel se va reduce absorbtia osoasa considerabil si se va stimula formarea altor oase ceea ce este foartte important. Dar cat este de eficient tratamentul balnear penrru cei care au probleme cu articulatiile?

Cum influenteaza tratamentul balnear gonartroza?

Gonartroza sau osteoartrita genunchiului apare din cauza ca articulatiile se uzeaza in timp. Factorii care ar putea creste riscul de osteoartrita includ varsta inaintata, genul femimin, obezitatea si leziunile articulare, dar si stresul repetat asupra articulatiilor. Deformarile osoase sau anumite boli metabolice sunt de asemenea, foarte des tratate cu balneoterapie. Metodele de tratament clasice includ de obicei pierderea in greutate si pentru a scadea presiunea de pe articulatii sunt recomandate exercitiile de intindere si tratamentele cu bai sulfuroase sau bai termale.

Tratamentele balneare, fizice si kinetice sunt indicate pacientilor care sufera de artriza indiferent de stadiul in care se afla aceasta. In stadii incipiente ale bolii, durerea ar putea sa cedeze complet. In stdii avansase, se va obtine doar o ameliorare partiala a durerii, insa pot fi corectate tulburarile de statica si se poate obtine un mers mai usor.

Cu ajutorul apelor minerale din tara noastra, pot fi corectate simultan mai multe tulburari endocrine si metabolice sau digestive care au rolul de a insoti bolile articulare si degenrative.

Nu este recomandat un astfel de tratament pacientilor care sufera de boli contagioase asa cum sunt TBC-ul, SIDA si bolile dermatologice contagioase. De asemenea, aceste tratamente nu sunt nici pentru cei cu boli venerice, boli decompsensate sau boli care nu sunt tinute sub control prin tratament. Nu se recomanda tratamente balneare nici pentru cei care sufera de neoplazii.

Studiile arata ca anumite beneficii ale balneoterapiei se refera la pacientii cu artroza. Oamenii de stiinta au afirmat ca sedintele intermitente de balneoterapie par a fi eficiente pentru persoanele care au probleme cu genunchii. Mai mult efectele pozitive asupra mersului si modul in care sunt imbunatatiti parametri clinici s-au vazut odata ce balneoteraoia a fost aplicata timp de doua saptamani. Cercetatorii care au facut studii in domeniu au descoperit efecte benefice ale balneoterapiei in cazul pacientilor cu gonartroza la sold. Efectele sunt durabile si rezista pe termen foarte lung, iar pacientii constata imbunatatiri considerabile ale starii lor, chiar si la un an distanta de la sedintele de balneoterapie. Practic, efectele pozitive se vad atat in simptomatologia dureroasa cat si in imbunatatirea calitatii vietii. Prin urmare, se recomanda balneoterapie tuturor persoanelor care sufera de artroza, in combinatie cu alte tratamente eficiente.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.