25 iulie 2024

Tipuri de servicii oferite de firmele de tractari auto

2 min read

Cand vine vorba de asistenta rutiera, toata lumea stie ca cea mai la indemana solutie este sa apeleze la cea mai apropiata firma de tractari auto. Totusi, in functie de marimea fimei dar si de cerintele orasului unde isi face obiectul de activitate, o astfel de firma mai poate oferi in plus si alte cateva servicii conexe.

Ce fel de servicii conexe? Pe langa asistenta rutiera, mai intalnim urmatoarele:

1. Depozitarea masinilor prea grav avariate sau confiscate de catre politie. In unele judete, Politia nu are un loc unde sa poata pastra masinile confiscate, astfel ca apeleaza la serviciile – contra-cost – unor astfel de firme. La fel, si propietarii masinilor care au fost grav avariate si care nu au bani de reparatii, pot alege ca masina sa fie depozitata in garajele/parcurile de masini ale firmelor de tractari.

2. Transport in regim de trailer. Desi exista firme specializate in acest tip de transport, unele companii de tractari auto Bucuresti, Cluj, sau din celelalte orase mari ce gazduiesc reprezentante auto ale marilor industriasi din domeniu, se mai ocupa si cu transportul masinilor pe trailere.

3. Asistenta rutiera pe autostrada si drumuri nationale. De regula, pe autostrazi, administratorul drumului e cel care este obligat contractual sa aiba in flota si cateva vehicule de tractari, care sa poata elibera partea carosabila in cazul accidentelor care blocheaza circulatia. Totusi, in conditii de vreme rea sau in cazul unor accidente in lant, administratorul drumului poate apela la serviciile unor firme specializate in tractari auto, astfel incat masinile avariate sau ramase in pana sa poata fi rapid luate de la locul respectiv, fara sa incurce prea mult circulatia.

Aceste servicii suplimentare sunt oferite, de obicei, de firmele care au deja notorietate pe piata, preturile variind destul de mult de la o firma la alta. Indicat ar fi, ca fiecare sofer sa aiba la indemana cateva contacte ale unor astfel de firme, pentru a fi pregatit in cazuri nefericite.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.