20 aprilie 2024

Epilarea cu ceara pentru un efect de durata

2 min read

Epilarea cu ceara este metoda cea mai eficienta de indepartare a parului nedorit de pe intregul corp. De-a lungul anilor s-au folosit mai multe metode de indepartare a parului, cum ar fi: lama de ras, pensatul, laserul, electroliza si ceara. Cea mai folosita metoda este lama de ras, insa este cea mai ineficienta, deoarece exista riscul de taiere, iar parul poate creste la loc in cateva ore.

 

Cea mai noua metoda aparuta este laserul, un procedeu eficient dar destul de scump. Penseta se foloseste de foarte mult timp, in special pentru sprancene, este cam dureroasa, insa rezultatele sunt de durata.

 

Daca ne gandim la raportul dintre cheltuieli si rezultate, epilarea cu ceara este cea mai eficienta. Pe piata exista o gama variata de kituri de epilare, care contin: ceara, benzi de hartie si incalzitor ceara , la preturi accesibile. Daca te vei epila in mod constant cu ceara, firul de par va creste mai rar si mai fin, pentru ca este smuls din radacina. Daca ai pielea sensibila sau esti predispusa la reactii alergice dupa epilare, foloseste ceara naturala sau ceara pe baza de aloe.

 

Specialistii ne recomanda folosirea cearei de unica folosinta, dar acest lucru depinde de preferintele fiecarei femei. Avantajul in ceea ce priveste ceara de unica folosinta este dat de faptul ca e un produs steril, iar dezavantajul este ca nu dilata atat de bine parul, pentru ca ceara este mai rece, ceea ce face ca procedura sa fie mai dureroasa.

Poti sa te epilezi acasa, folosind un epilator cu ceara , care va face o treaba mult mai buna decat o spatula clasica. Pentru o epilare optima, ceara trebuie incalzita la temperatura de 40 de grade Celsius, iar ceara trebuie indepartata repede de pe piele. Daca vei incalzi prea tare ceara, exista riscul sa te alegi cu arsuri, iar cicatricile pot ramane pentru tot restul vietii.

Epilarea cu ceara rece este mai usor de realizat acasa, dar dezavantajul este ca de multe ori aceasta nu se lipeste atat de bine de firul de par precum ceara fierbinte si nu-l dilata. Oricum, daca decizi sa faci singura acest lucru, alege o ceara transparenta, pentru a putea vedea  firele de par acoperite si a sti care este directia lor de crestere. Daca folosesti produsul respectiv pentru prima data, testeaza-l pe o portiune de piele, pentru a te asigura ca nu ai reactii alergice.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.