19 iunie 2024

Setul de anvelope auto potrivit masinii mele

2 min read

Cumpararea unei anvelope este e decizie importanta dar cum stiti ce anume sa cumparati?
Mai jos sunt cativa factori care trebuie luati in considerare:

Tipul Anvelopei
Cand cumparati o anvelopa prima intrebare pe care ar trebui sa vi-o puneti este: Ce tip de anvelope cumpar?
Raspunsul la aceasta intrebare depinde in totalitate de vehiculul dumneavoastra dar si de conditiile de trafic.

–     Conduceti masini sport…
Bine de stiut este faptul ca anvelopele de inalta performanta sunt concepute pentru viteze mari atat pe vreme uscata cat si umeda. Acestea sunt fabricate dintr-un  cauciuc moale care ofera o manevrabilitate ridicata la viteze mari.

–     Conduceti o masina de teren…
Anvelopele SUV pentru masini de teren ajuta oferind durabilitate si tractiune in conditii de off-road.

–      Detineti un vehicul comercial…
Anvelope pentru camioane usoare sunt proiectate pentru a oferi manevrabilitate masinii atunci cand aceasta este condusa prin noroi,praf. Aceste tipuri de anvelope sunt mult mai rezistente fiind concepute pentru a fi folosite zi de zi.

–     Anvelope de iarna …
sunt concepute pentru a oferi maxim de manevrabilitate pe vreme rece,umeda si zapada. Acestea pot fi utilizate si pe vreme uscata dar nu este indicat deoarece se uzeaza mult mai repede .
Cel mai mare numar de vanzari anvelope auto este la cele all-season. Aceste anvelope satisfac nevoile pentru cele mai multe conditii de drum. Acestea au canale de adancime pentru carosabilul ud dar si un compus de cauciuc dur pentru a oferi o viata mai lunga pe carosabilul uscat.

–      Anvelope Off-Road…
Acest tip de anvelope  sunt ideale pentru soferii care conduc ma?inile in afara drumului de conducere. Acestea au peretii laterali mai rigizi pe a proteja roata de eventuale intepari cauzate de terenul accidentat. Profilul benzii de rulare ofera un spatiu mai mare dec?t cel al anvelopelor all-season pentru a ajuta la o eliminare mai buna a namolului din banda de rulare.

Dimensiunea cauciucului.
Dimensiunile anvelopelor dumneavoastra originale pot fi gasite in manualul sau pe capacul torpedoului, sau in interiorul trapei de combustibil. Cunoscand dimensiunea anvelopelor va poate economisi timp.

Amestec de tipuri de anvelope. (in cazul cumparari a mai putin de 4 anvelope)
Pentru vehiculele cu tractiune pe spate sau pe fata se recomanda montarea anvelopelor noi pe puntea spate pentru a preveni subvirarea. Atunci cand achizitionati un singur pneu nou, ar trebui sa fie montat pe puntea spate, cu pneuri avand cea mai mare adancime a benzii de rulare ramasa. De asemenea trebuie retinut ca nu este indicata amestecarea dimensiunilor sau a profilului benzi de rulare,cum ar fi anvelope off-road cu all-season.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.