19 iunie 2024

Evita cremele cu protectie solara atunci cand vrei sa scapi de riduri

2 min read

Iata, cateva informatii despre tratamentele antirid si antiimbatranire. Pentru a putea scapa de riduri trebuie sa stii cauza aparitiei lor. Una din cauze se refera la radicalii liberi. Acestia sunt molecule, care efectueaza unele functii necesare in organism. Dar, atunci cand acestia nu sunt controlati in mod natural de antioxidanti, membranele celulare se pot deteriora.

Acest proces se poate intampla in tot corpul, provocand inflamatie cronica. Pentru a proteja sanatatea noastra, trebuie sa mancam produse alimentare naturale, bogate in antioxidanti. Acesta esteun mod de a scapa de riduri, fara a folosi produse cosmetice.
Dermatologii au demonstrat, ca pielea pielea mai in varsta contine mai multi radicali liberi si mai putini antioxidanti. Daca nu actionam pentru imbunatatirea nivelului de antioxidanti, radicalii liberi provoaca daune colagenului din piele. Dupa 30 de ani, productia de noi fibre de colagen si de noi celule ale pielii incetineste. Mai putin colagen, mai putine celule noi si un nivel ridicat de radicali liberi determina aparitia ridurilor.Pielea incepe sa se deterioreze si sa-si piarda din elasticitate, incepand, cel mai adesea, cu pielea de pe gat.

Pe langa inaintarea in varsta, mai exista alti factori care determina cresterea productiei de radicali liberi, crescand astfel riscul de imbatranire rapida. Acesti factori se refera la razele UV de la soare, poluantii din atmosfera, precum si diferiti compusi din unele produse cosmetice .

Practic, toate tratamentele antirid si antiimbatranire existente pe piata, contin un factor de protectie solara. Utilizarea zilnica a acestor factori de protectie solara este un subiect controversat, pentru ca specialistii spun ca multi dintre acesti factori cresc productia de radicali liberi si deterioreaza pielea.

Exista si creme care nu contin factori de protectie solara. Acestea contin uleiuri vegetale naturale si determina cresterea nivelului de antioxidanti. Daca vrei sa gasesti o crema buna antirid sau antiimbatranire, uita-te dupa cremele care au ca ingrediente, antioxidantii.

Renumiti antioxidanti continuti de unele cosmetice sunt, coenzima Q10, care este absorbita rapid, atunci cand  pielea este expusa la soare, vitamina E este foarte cunoscuta pentru beneficiile dovedite in sanatatea pielii

Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele care trebuie luate in considerare înainte de a v? cump?ra un tratament antirid, antiimbatranire sau  de îngrijire pielii.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.