22 septembrie 2023

Reguli de intretinerea rigolei de dus pentru a te bucura de o instalatie curata si bine intretinuta

2 min read

Amenajarea unei bai ridica intotdeauna multe intrebari in special legat de usurinta in intretinere. Cea mai noua idee de design pentru bai este reprezentata de instalarea unui dus tip walk – in care au devenit foarte apreciate in special pentru posibilitatea de a economisi spatiul. In plus, acestea si arata foarte bine si sunt foarte moderne.

Un dus tip walk – in presupune si sa se instaleze rigole dus. Acestea din urma favorizeaza scurgerea excelenta a apei fara sa creezi inundatie in toata baia. Marele avantaj este acela ca dupa ce apa s-a scurs, tot ce trebuie sa faci este doar sa stergi gresia si faianta.

Dar, pe langa acest avantaj major, aceste rigole dus trebuie sa fie intretinute pentru a te putea bucura de functionalitatea lor pe termen lung. Asadar, iata cateva sfaturi utile pentru a putea sa intretii cat mai bine aceste rigole dus:

Instaleaza o sita pentru par pentru a preveni infundarea scurgerii

In mod inevitabil, in scurgere ajung fire de par care infunda tevile si defavorizeaza scurgerea eficienta a apei. Aceasta se va intoarce in mod inevitabil in baia ta si cu timpul, un astfel de inconvenient poate duce si la inundarea vecinilor. O sita pentru par este eficienta deoarece opreste toate impuritatile si nu va trebui sa faci manevre dificile doar pentru a desfunda scurgerea.

Curata regulat rigola de dus

Pentru a te asigura ca ramane in stare buna pentru mult timp si vei utiliza rigola fara nici o problema, iti recomandam sa o cureti frecvent. Este bine sa faci acest lucru o data pe saptamana. Scoate grilajul din partea de sus, curata sita pentru par, aduna eventualele impuritati care s-au blocat in acea zona si sa dezinfectezi locul cu ajutorul unui detergent special.

            Instaleaza accesorii care pot sa iti usureze munca de curatenie

Pentru a putea avea acces in interiorul unei rigole dus, cea mai buna solutie este sa optezi pentru un model care are incorporat un carlig special pentru a ridica gratarul. Acesta iti va oferi acces mai usor la sita pentru par si vei putea curata totul mai eficient si mai in profunzime.

De asemenea, atunci cand instalezi rigole dus laguna.ro , este recomandat sa folosesti si un accesoriu special anti miros. Aceasta va preveni mirosurile neplacute din baie, cauzate de apa care stagneaza in scurgere. In special daca tevile sunt vechi, acest accesoriu va preveni si mirosurile neplacute care ar putea veni de la vecini. Acest accesoriu nu il vei gasi la foarte multe modele de rigole dus care se comercializeaza pe piata asadar, inainte de a achizitiona este recomandat sa intrebi.

Acestea sunt cateva sfaturi de care este bine sa tii cont daca folosesti rigole dus deoarece te vor putea salva de la foarte multe situatii neplacute. Intretinerea unei rigole dus ii va creste si durata de viata. Asadar, este un motiv in plus pentru a intretine totul cat mai corespunzator. In plus, baia ta va arata minunat, mai ales daca tot ceea ce folosesti arata de fiecare data ca nou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.