19 iunie 2024

Cat de des sa vizitam medicul dentist?

3 min read
control stomatologic

Sunt foarte multi oameni care nu ajung la stomatolog in fiecare an, desi vizitarea regulata a dentistului este esentiala pentru mentinerea sanatatii tale bucale. Acestea fiind spuse, probabil ca ati primit un mesaj text, un e-mail sau un apel telefonic la un moment dat in viata voastra, reamintindu-va ca trebuie sa va vizitati medicul la 6 luni. S-ar putea sa va intrebati „cat de des ar trebui sa merg cu adevarat la dentist?”

Recomandarea tipica este sa mergeti la un control stomatologic de doua ori pe an. Cititi in continuare pentru a afla mai multe despre cat de des ar trebui sa faceti controale stomatologice, de ce este posibil sa aveti nevoie sa vizitati mai des un stomatolog, de ce este esential sa mergeti la dentist si ce puteti face pentru a ramane sanatos si a minimiza vizitele.

Cat de des ar trebui sa vizitezi medicul dentist?

Desi este adevarat ca vizita la dentist de doua ori pe an este o regula buna pentru multi oameni, adevarul este ca aveti propriile nevoi unice de zambet. Deci depinde de igiena orala, de obiceiuri si de conditiile medicale individuale.

Unii oameni trebuie sa viziteze medicul dentist doar o data sau de doua ori pe an, in timp ce altii ar putea avea nevoie sa mearga mai des. Asadar, nu uitati intotdeauna sa intrebati medicul dentist cand ar trebui sa va programati urmatoarea intalnire.

Cine ar trebui sa mearga mai des la dentist?

Unii oameni trebuie sa viziteze medicul dentist de mai mult de doua ori pe an. Dar cine? Persoanele cu un risc mai mare de boli dentare si alte afectiuni de sanatate ar putea avea nevoie sa se prezinte la dentist la fiecare trei luni sau mai mult, iar clinica dentara Fusiondental vine cu explicati. Acest grup cu risc mai mare include:

  • Femeile insarcinate
  • Fumatori
  • Diabetici
  • Persoanele cu boli ale gingiilor
  • Persoanele cu un raspuns imunitar slab
  • Persoanele care sunt predispuse la carii sau la formarea placii

De ce este important sa mergi la dentist?

Chiar daca va periati de doua ori pe zi si folositi ata dentara zilnic, tot trebuie sa vizitati regulat un dentist! Stomatologul si igienistul dentar sunt instruiti sa verifice problemele pe care este posibil sa nu le vedeti sau sa nu le simtiti singur. Unele lucruri, cum ar fi cariile sau bolile gingiilor, nici macar nu sunt vizibile sau dureroase pana cand sunt mai avansate. Cand vine vorba de cancerul oral, stomatologii si igienistii sunt adesea primii care il gasesc pentru multi pacienti.

Deoarece problema poate fi fie prevenita, fie tratata mai usor atunci cand este depistata devreme (cum ar fi cancerul ora ), consultarea regulata a unui dentist conteaza. Cu vizite regulate, medicul dentist va gasi solutii la orice semnale are va vor economisi timp, disconfort si chiar bani pe termen lung.

Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va mentine la minimum vizitele la stomatologie este sa mentineti o buna igiena orala. Asadar, asigurati-va ca va spalati dintii de doua ori pe zi si va curatati zilnic intre dinti folosind ata dentara, perii interdentare sau un irigator oral. Si ghici ce? Daca medicul dentist nu vede carii sau semne de gingivita timp de cativa ani, ar putea chiar sa prelungeasca timpul dintre vizite.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.