19 iunie 2024

Cum puteti evita formarea petelor de mucegai pe timpul iernii

3 min read

Iarna, din cauza ca temperatura scade, este posibil ca in casa sa apara si primele pete de mucegai. De aceea, expertii recomanda sa fie folosita corect instalatia de incalzire pentru a evita aceste probleme.

Instalati o centrala electrica de buna calitate

Mucegaiul nu se va dezvolta in medii uscate, ceea ce inseamna ca o centrala electrica de buna calitate, care functioneaza eficient si reduce costurile al incalzire, este solutia optima. Pe blubox.ro se pot gasi mai multe astfel de produse pe care sa le alegeti in functie de buget si de preferinte, dar si de specificatiile spatiului in care produsul va fi montat. Cu centrala potrivita este mult mai usor acum sa se obtina rezultate bune in preventia aparitiei mucegaiului. Alegeti centrale pe care sa va puteti baza pe termen lung si veti vedea cum costurile se amortizeaza imediat. Nu uitati ca iarna este nevoie ca in casa sa fie temperatura potrivita pentru a evita aparitia mucegaiului si pentru a conserva cladirea.

Prevenirea mucegaiului prin incalzire

Este logic ca oamenii doresc sa economiseasca costurile de incalzire, dar una dintre cele mai bune tehnici de prevenire a mucegaiului este mentinerea incalzirii.

Daca doriti in mod serios sa evitati mucegaiul in casa, atunci evitati sa se raceasca complet incaperile. Specialistii recomanda ca  temperatura ideala  pentru sufragerie sa fie de 20°C, 23°C pentru baie si camerele copiilor si 16C pentru dormitor si bucatarie. Este recomandat sa nu lasati niciodata temperatura casei dumneavoastra sa scada sub 14°C.

Uscarea zonelor umede

Daca mucegaiul nu poate creste fara umiditate, asigurati-va ca apa care s-a adunat in  scurgeri, apa de ploaie care balteste sau scurgerile infundate sunt remediate rapid. Chiar si uscarea peretilor si a placilor de faianta dupa dus sau baie va poate ajuta sa evitati dezvoltarea mucegaiului.

Evitati uscarea hainelor pe calorifere

Nu intotdeauna este practic pentru persoanele care locuiesc in apartamente sau in lunile umede, de iarna. Cu toate acestea, uscarea hainelor pe un calorifer va poate cauza probleme. Cresterea rapida a umiditatii din aer va crea cu siguranta pete umede in casa ta.

Cel mai bine este sa va uscati hainele imediat dupa spalare atarnandu-le pe o sarma afara. O alternativa ar fi folosirea unui uscator de rufe, dar acestea pot produce adesea condens, crescand umiditatea.

Luati in considerare utilizarea produselor rezistente la mucegai

Una dintre cele mai bune modalitati de a preveni mucegaiul este utilizarea produselor rezistente la mucegai in timpul renovarilor la domiciliu. De exemplu, acum puteti cumpara placi de gips-carton rezistente la mucegai si izolatie, de asemenea, sunt disponibile vopsele cu inhibitori de mucegai.

Cele mai bune idei pentru a scapa de mucegai

  • Mucegaiul este favorizat de o umiditate ridicata – pastrati-va proprietatea sub 60-65% umiditate.
  • Fiti atenti la scurgerile de apa din proprietatea dvs. si curatati-le imediat.
  • Retineti ca deschiderea ferestrelor nu este intotdeauna solutia pentru aerisirea casei dvs.
  • Mentinerea casei la o temperatura stabilita este esentiala pentru a preveni cresterea mucegaiului.
  • Daca observati zone umede, stergeti-le imediat. Sporii se pot dezvolta in 24 de ore.
  • Evitati sa uscati hainele in interior daca puteti.

Articol de crestemafaceri.ro 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.