25 iulie 2024

Tot ce trebuie sa stiti despre o structura metalica

3 min read

O structura este un set de parti care, unite impreuna, formeaza un corp destinat sa reziste fortelor care actioneaza asupra ei.

Fiecare structura trebuie sa fie rigida, stabila si rezistenta. In cazul structurilor metalice, majoritatea elementelor care alcatuiesc acest corp sunt realizate din metal sau otel.

Dar de ce metalul sau otelul sunt utilizate in structuri?

Otelul este un material care sustine o mare greutate fara a se rupe datorita plasticitatii sale. Este flexibil si poate fi indoit prin exercitarea unei anumite forte asupra sa, ajutand cladirea construita sa nu se prabuseasca in fata conditiilor meteorologice nefavorabile.

Toate aceste caracteristici fac structurile metalice ideale pentru constructii. Mai ales in zonele cu miscare seismica ridicata, deoarece acestea raspund foarte bine la posibile cutremure.

 

Ce este o structura metalica?

Acest tip de structuri sunt utilizate pe scara larga in sectorul industrial, deoarece caracteristicile lor sunt ideale pentru constructii, iar costul lor de productie este mai ieftin.

Structura metalica principala si secundara

Fiecare structura metalica este compusa din doua tipuri de structuri, structura principala si secundara. Arunca o privire pe mafo steel .

De ce structurile metalice sunt cea mai buna alegere pentru cladiri

 

  • Pentru ca este un schelet, usor, dar capabil sa sustina greutati enorme, cu o anumita flexibilitate inainte de a ajunge la colaps si posibilitatea de a fi reparat intr-un mod simplu, fara a afecta restul lucrarii: o solutie constructiva, bazata in principal pe otel, care permite celor care le aleg o multitudine de posibilitati si avantaje fata de alte materiale de pe piata.
  • Otelul, rezultatul unui aliaj de fier si carbon, imbunatateste conditiile fizico-chimice ale primului, mentinandu-si in acelasi timp caracteristicile metalice.
  • Pentru o lunga perioada de timp, a fost mai frecvent sa vedem in spatii industriale, desi in ultimele decenii utilizarea sa se raspandeste la cladiri pentru uz public si chiar case. Otelul capata un aspect mai modern si contemporan.
  • Nu doar acesta este motivul pentru care iese in evidenta, exista mai multe caracteristici care il fac un material optim pentru constructia tuturor tipurilor de arhitectura.
  • Otelul este un material care ofera o mare rezistenta, ceea ce inseamna ca elementele care alcatuiesc structura pot fi dintr-o sectiune mult mai mica decat in cazul altor materiale si acest lucru permite reducerea inaltimii cu economisirea corespunzatoare a spatiului care, arhitectural vorbind, se reflecta in mai putini pereti, coloane etc. Si pe scurt, mai putini bani.
  • La aceasta trebuie sa adaugam ca asamblarea sa este foarte rapida, deoarece structurile sunt pregatite anterior in atelier si transferate direct la lucrarile de instalare.
  • In acest fel, costurile fixe ale lucrarilor sunt mult reduse si, in plus, datorita caracteristicilor lor, facilitatile pot fi intotdeauna extinse sau modificate, fara ca acest lucru sa fie o problema, deoarece structurile sunt pregatite pentru acest tip de actiuni fara ca si calitatea lor sa fie diminuata si sa dea nastere, din nou, la economii in investitii.
  • Pe de alta parte, fiind un material foarte usor, de asemenea, permite reducerea costurilor de fundatie si avand in vedere densitatea sa (7850 kg/m³) otelul este unul dintre cele mai solicitate materiale din toate sectoarele industriei.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.