19 iunie 2024

Destinatii de vacanta in Romania

3 min read
destinatii vacanta romania

Profesorii ne-au povestit despre abundenta resurselor turistice din Romania la primele lectii de geografie. Am aflat ca exista multi munti, plaje, istorie si traditii, dar si milioane de hectare de paduri, apa dulce, castele si cetati de renume international, precum si o bogatie de animale salbatice. De asemenea, profesorii ne-au lamurit cu expresii grave ca lenea este de vina pentru faptul ca toata aceasta bogatie turistica este lasata in ruina. Pe masura ce am devenit mai in varsta si mai informati, am inceput sa verificam din ce in ce mai multe dintre aceste locuri.

Palatul Culturii – Targu Mures

Palatul culturii Mures, care a fost creat intre 1911 si 1913 de catre primarul orasului, Bernády György si proiectat de artistii Komor Marcell si Jakab Dezső conform scolii lechneriane, se remarca prin designul sau interior si exterior. La exterior, este infrumusetata cu mozaicuri si basoreliefuri din bronz si piatra, fresce si vitralii de un real merit artistic.

Sala Oglinzilor adaposteste doua grupuri de trei oglinzi de cristal uriase si 12 vitralii colorate care dau spre strada. Vitraliile au fost premiate cu proiectele lor castigatoare la Expozitia de Arte Decorative din San Francisco din 1914, dar din cauza Primului Razboi Mondial, razboiul s-a incheiat si doar proiectele premiate au fost trimise la expozitie. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, holul de marmura a fost pastrat in subsolul cladirii pentru a fi in siguranta.

Sovata, Romania

Va recomandam sa va bucurati de un sejur relaxant in aceasta statiune wellness Sovata, care isi propune sa aduca oaspetii in armonie cu natura, fie ca faceti baie in cel mai mare lac heliotermic din Europa, fie ca faceti yoga in aer liber sau pur si simplu va relaxati la soare. De asemenea, puteti face o baie in uriasul lac heliotermic al statiunii sau puteti lua parte la yoga in imprejurimile sale frumoase.

Spre deosebire de alte statiuni balneoclimatice din Europa, lacul salin heliotermic Ursu din Carpatii Orientali ofera servicii de wellness intr-o locatie montana unica. Ensana Sovata ofera aceste servicii intr-o statiune unica in Europa datorita calitatilor sale balneoclimatice.

Viscri, judetul Brasov

Viscri este de un milion de ori mai uimitor decat ti-ai imaginat vreodata. Chiar daca veti merge acolo de un milion de ori, tot nu veti putea sa nu va mai minunati de fiecare data. Vei conduce timp de douazeci de minute inainte de a ajunge la Viscri, unde nu-ti vei mai putea lua ochii de la fereastra. Veti vedea cateva vite care se grabesc sa se intoarca acasa, deoarece isi potolesc setea la fantana din sat, dar se opresc la Viscri pentru a se bucura de apusul soarelui.

Cascada Cailor, Muntii Rodnei

Podul Cailor, care leaga Rodna si Borsa, este un exemplu spectaculos de arhitectura din perioada neolitica. La doar o aruncatura de bat de statiunea Borsa, apele pe care zapada si ploile le aduna cu sarg intr-un circ glaciar, curg cu toata forta lor peste Podul Cailor. Ce reuseste sa faca apa in vartejul ei? Genereaza cea mai mare cascada din tara, care, vazuta de jos, pare ca cerul se deschide si arunca curenti de argint peste pamantul lipsit de aparare.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.