19 iunie 2024

Cum să decorezi un pom de Crăciun?

3 min read
pom de craciun artificial

Crăciunul și decorarea casei…principala problemă pe care o au mulți la început de decembrie. Ce să mai alegi pentru decorarea casei? Să împodobești un pom de Crăciun? Cum să îl alegi? Ce culoare să alegi pentru decor?

Trebuie decorată și baza bradului? Cum? Există numeroase întrebări pe care ți le poți pune cu privire la acest subiect, însă important este un lucru: luând lucrurile rând pe rând, poți obține o casă într-un decor de poveste. E nevoie doar să urmezi câteva sfaturi necesare și poți să te apuci de treabă.

pom de craciun

Pași pentru decorarea cu succes a pomului de Crăciun

Începe decorul bradului cu o ghirlandă ușoară. Primul lucru de pus în pom este reprezentat de instalația care va lumina atmosfera în culori jucăușe. Aceasta trebuie aranjată în mod uniform în jurul bradului, iar micul truc constă în înfășurarea firului în jurul mâinii pentru a o putea desfășura cu ușurință apoi în jurul bradului, de la vârf spre bază.

Da, decorarea bradului, fie că este el natural sau artificial, cu instalația de lumini se face de la vârf către bază, în mod piramidal, în primul rând pentru că ștecherul trebuie să se afle în partea de jos, iar în al doilea rând pentru că astfel se poate obține armonia de culori vii redate de micile beculețe care luminează.

După ce ai terminat cu instalația de lumini, alege cu grijă cele mai mari globulețe și continuă decorarea bradului. Pentru a realiza o decorare consistentă, care să arate bine și în brad să nu pară că există vreun gol, începe prin decorarea bazei bradului, deoarece aceasta este zona cea mai importantă atunci când vine vorba de cadouri de Craciun.

Este recomandat ca globurile strălucitoare să fie așezate primele, apoi globurile mate. De asemenea, nu trebuie păstrată o linie dreaptă în așezarea lor, ci locurile în care sunt așezate globurile trebuie alternate.

Mai mult decât atât, se vorbește chiar despre o decorare care „înflorește”, adică despre globuri care par a fi în mișcare în funcțite de locul în care acestea sunt așezate. Până la urmă, scopul este acela de a da viață unui pom de Crăciun, de a crea o atmosferă veselă.

Cu toate acestea, nu este recomandată amestecarea globurilor de mai multe culori, deoarece senzația va fi de prea mult. Te poți opri la maxim trei culori diferite în alegerea globurilor potrivite pentru decorul bradului.

Continuă cu beteala, apoi ocupă-te de globurile care au o importanță mai mică pentru obținerea designului dorit. De asemenea, poți folosi numeroase accesorii pentru a împodobi bradul, de la fundițe, îngeri și reni la diverse obiecte realizate acasă.

La final, nu îți mai rămâne decât să oferi o notă finală bradului decorat prin așezarea vârfului, principalul element care atrage privirile tuturor. Pentru aceasta, poți alege tradiționala stea care este mai mult decât suficientă. Simplă, fără efecte prea accentuate, aceasta poate deveni centrul de atracție al bradului dacă este aleasă și poziționată în mod corect.

La final, te poți ocupa de mici retușuri în ceea ce privește baza bradului, dat fiind că acesta este locul cel mai vast de decorat, dar și cel care surprinde cele mai multe priviri, dat fiind că este locul perfect pentru așezarea cadourilor.

Pentru a decora baza unui pom artificial de Craciun într-un mod inedit, există opțiunea de un decor într-un mod mai tradițional, cu elemente în miniatură care amintesc de evenimentul sărbătorit de Crăciun, respectiv un mic pătuț care simbolizează nașterea Domnului.

De asemenea, poate fi vorba și despre un decor mai simplu, dar în același timp mai viu, pentru aceasta folosindu-se diverse accesorii care să înfășoare trunchiul bradului în partea de jos, urmând ca apoi să fie așezate numeroase cadouri frumos împachetate.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.