25 iulie 2024

Viata motociclistilor este si-n mana ta | InstructorulTau.ro

2 min read

Ne-am obisnuit sa ii consideram pe motociclisti niste extravaganti, un pic nebuni si un pic mai mult inconstienti, care si-o cauta cu lumanarea. Un stereotip explicabil intr-o tara in care cultura rutiera este nula si-n care traficul este intruchiparea unui care pe care stramosesc. Iar daca in mod normal, in mediul urban cel putin, riscurile sofatului unui automobil sunt destul de mici la nivel uman, lucrurile stau cu totul altfel pentru cei care merg pe doua roti.

Condusul prudent si proactiv, util indiferent de vehicul, nu inseamna mare lucru daca ceilalti nu aplica aceleasi principii. Pentru ca motocicleta te face vulnerabil, usor de ranit. Oamenii vorbesc despre cum motociclistii poarta tot felul de vini, cand limitarile impuse de chiar natura vehiculului, combinate cu nepasarea celorlalti rezulta de fapt in tragedii, nu inconstienta celor imbatati de libertatea pe care ti-o da motorul.

Este timpul sa ne gandim ceva mai empatic la cei care aleg asumat sa conduca o motocicleta. Au aceleasi drepturi, insa nu se pot impune. Pana la urma nu este un concurs. Poti reprosa multe oricarui sofer, fie ca a terminat Scoala de șoferi Brașov  categoria A sau B. Diferenta nu o face o litera, ci gradul de responsabilitate resimtita si asumata.

Conteaza mult unde si cum inveti sa conduci, nu este suficient sa intri pe net, sa dai o cautare de tipul scoala de soferi categoria A Brasov, fara a-ti cantari optiunile. Insa pana la urma dupa ce termini scoala si iei examenul ramai practic cu toaate cunostintele teoretice si practice pe de o parte si pe de alta parte cu o doza mare de seriozitate si asumare, pentru ca pe motor esti mai singur tu cu tine decat oriunde altundeva, iar asta ar trebui sa te motiveze sa nu te bazezi pe nimeni altcineva decat pe tine insuti.

Drum bun!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.