20 aprilie 2024

Cat de importanta e capacitatea de absortie a unui hote de bucatarie

2 min read

Daca vrei sa ai parte de o atmosfera placuta atunci cand gatesti, clar ai nevoie de o hota potrivita. De regula, oamenii prefera sa deschida geamul atunci cand gatesc, dar pe timpul iernii parca nu iti vine sa pierzi asa usor caldura din incapere pentru a reimprospata aerul.

Hota de bucatarie are un rol foarte important in eliminarea mirosurilor neplacute si a altor particule de aer nedorite intr-un interval de timp foarte scurt. De exemplu, o hota aleasa corect poate avea un randament maxim imbunatatind calitatea aerului si de 10 ori pe ora. Asta inseamna ca recircula tot aerul din incapere suficient de mult astfel incat acesta sa fie prospat si placut in orice moment.

Un ambient placut te ajuta si sa gatesti mai bine. Asadar, alege cu mare atentie electrocasnicele pe care vrei sa le folosesti in bucatarie. Ai o gama larga de hote de bucatarie care pot parea potrivite nevoilor tale dar nu uita de cel mai important aspect: capacitatea de absortie:

O hota buna nu se alege doar in functie de dimensiunea plitei ci si in functie de capacitatea de absortie. Degeaba are dimensiuni egale cu plita sau aragazul daca suprafata pe care o acopera e mai mare decat poate sa absoarba. Inainte de a alege o hota, calculeaza cu atentie capacitatea de absortie necesara.

De exemplu, daca avem o camera de 5 metri lungime x 3 metri latime x 2 metri inaltime ne va rezulta un volum de 30 m3 pe care il inmultim cu 10 si va rezulta 300 m3/h. Rezultatul este capacitatea necesara pentru hota astfel incat sa aiba randament maxim in spatiul luat ca exemplu.

Capacitatea de absortie este cea mai importanta atunci cand alegi hota. Ai o capacitate mare, ai randament foarte bun. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa ai nici o capacitate mult mai mare decat spatiul de absortie deoarece vei avea un consum mai mare de energie. Alege potrivit in functie de nevoile tale.

E bine sa alegi o hota de bucatarie care se poate regla pe trepte de viteza. Nu vrei de fiecare data ca hota sa fie zgomotoasa in timpul utilizarii. De asemenea mai tine cont de tipul hotei pe care o poti monta cat mai usor astfel incat bucataria ta sa arate bine.

Alege de pe siteul Techstore.ro Electrocasnice Excelente hota potrivita nevoilor tale. Ai la dispozitie modele de toate tipurile pentru toate buzunarele.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.