19 iunie 2024

Manichiura cu oja semipermanenta acasa

3 min read
oje semipermanente acasa

Oja semipermanenta este o inovatie in domeniul frumusetii si al ingrijirii unghiilor care a castigat popularitate in ultimii ani. Aceasta tehnica ofera unghilor un aspect elegant si impecabil pentru o perioada indelungata, comparativ cu oja traditionala.

Diferita de oja obisnuita, care poate necesita o aplicare si o refacere frecventa, oja semipermanenta se mentine pe unghii timp de aproximativ doua pana la trei saptamani, fara sa se estompeze sau sa se ciobesca. Aceasta este posibil datorita formulei sale speciale, care necesita polimerizarea sub o lampa UV sau LED pentru a se fixa solid pe unghie.

Unul dintre principalele avantaje ale ojei semipermanente consta in durabilitatea si rezistenta sa crescuta. Indiferent de activitatile zilnice, cum ar fi spalatul vaselor sau efectuarea de sarcini manuale, unghiile acoperite cu oja semipermanenta vor pastra un aspect impecabil si lucios.

 

Cum sa iti pui oja semi acasa?

Daca doresti sa iti faci manichiura cu oja semipermanenta acasa, iata cativa pasi pe care ii poti urma:

Pregateste-ti unghiile

Incepe prin a-ti curata si pregati unghiile. Taie-le si da-le forma dorita. Indeparteaza cuticulele cu ajutorul unui instrument special sau cu ajutorul unui imblande de lemn. Apoi, foloseste o pila de unghii pentru a slefui usor suprafata unghiei, creand o textura usor rugoasa care va ajuta oja sa adere mai bine.

 

Aplica stratul de baza

Aplica un strat subtire de baza speciala pentru oja semipermanenta. Asigura-te ca acoperi intreaga suprafata a unghiei si marginea libera. Ai grija sa nu atingi cuticulele sau pielea din jurul unghiei. Dupa aplicare, polimerizeaza sub lampa cu lumina UV sau LED conform instructiunilor produsului. Alege corect baza pentru oja semipermanenta daca vrei ca unghiile sa reziste.

 

Aplica oja semipermanenta

Aplica primul strat subtire de oja semipermanenta in culoarea dorita. Asigura-te ca acoperi intreaga suprafata a unghiei si marginea libera. Evita atingerea cuticulelor sau a pielii. Polimerizeaza sub lampa cu lumina UV sau LED conform instructiunilor produsului. Apoi, aplica un al doilea strat subtire si polimerizeaza din nou. Exista mai multe tipuri de oje semipermanente din care il poti alege pe cel potrivit.

 

Aplica stratul de finisare

Aplica un strat subtire de finisare special pentru oja semipermanenta. Acest strat va oferi stralucire unghiei si va ajuta la protejarea culorii. Polimerizeaza sub lampa cu lumina UV sau LED conform instructiunilor produsului.

 

Curata excesul

Dupa polimerizare, unele produse pot lasa un strat lipicios sau reziduuri pe unghie. Indeparteaza aceste reziduuri cu ajutorul unei dischete demachiante imbibate cu un lichid special de curatare pentru ojele semipermanente.

Este important sa citesti si sa urmezi instructiunile specifice ale produselor pe care le folosesti, deoarece timpul de polimerizare si alte detalii pot varia in functie de brand si formula.

Pentru indepartarea ojei semipermanente acasa, poti folosi un kit special de indepartare care contine solutie de indepartare si folii de aluminiu. Urmeaza instructiunile kitului pentru a indeparta cu atentie oja semipermanenta.

 

Este recomandat sa ai rabdare si sa exersezi tehnicile de aplicare pentru a obtine rezultate cat mai bune. Daca nu te simti increzatoare in a-ti face manichiura cu oja semipermanenta acasa, poti opta sa mergi la un salon de infrumusetare profesionist.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.