25 iulie 2024

In ce situatii este necesar un evaluator de risc si ce roluri are acesta

3 min read
evaluator de risc

Analiza de risc la securitatea fizica reprezinta o operatiune prin care societatile care detin bunuri de valoare, dar si institutiile publice si alte entitati se asigura ca riscurile la care acestea sunt expuse au fost identificate si gestionate in mod eficient. O astfel de analiza presupune cateva actiuni specifice care pot fi desfasurate doar de catre profesionisti autorizati sa profeseze in acest domeniu.

Functia care are ca responsabilitate identificarea riscurilor si a masurilor obligatorii pentru combaterea lor poarta denumirea de evaluator de risc. De regula, acest rol este jucat de catre o firma specializata in domeniu securitatii. Afla din acest articol cine te poate ajuta cu o analiza de risc la securitatea fizica, ce entitati sunt obligati sa o efectueze si ce calitati trebuie sa aiba evaluatorul la care apelezi.

Evaluator de risc: cine are nevoie de el?

Analiza de risc la securitatea fizica este o obligatie pe care o au foarte multe categorii de entitati din Romania. Aceasta obligatie este definita prin intermediul articolului 66, din Legea 33/2003. Se supun ei urmatoarele categorii de institutii si societati:

  • societatile comerciale (SCS, SNC, SRL, SCA, SA);
  • societatile nationale;
  • companiile nationale;
  • regiile autonome;
  • ministerele;
  • institutiile din administratia publica;
  • institutiile din administratia locala.

 

Din perspectiva obligatiei fata de autoritati, analiza de risc rezulta intr-un act prin care sunt documentate vulnerabilitatile entitatilor in raport cu bunurile de valoare pe care le detin. Tot acolo sunt mentionate si masurile prin care aceste riscuri trebuie sa fie combatute in mod eficient.

Entitatile care intocmesc analiza de risc la securitatea fizica, cu ajutorul unui evaluator de risc, pot sa implementeze masurile recomandate de acesta pentru un nivel optim de siguranta.

 

Ce calitati trebuie sa aiba un evaluator de risc

Compania la care apelezi pentru a te ajuta cu analiza de risc la securitatea fizica trebuie sa fie caracterizata de cateva elemente cheie prin care sa iti garanteze faptul ca beneficiezi de cele mai bune servicii si ca iti respecti obligatia care iti este impusa prin legea nr. 333 din 2003, articolul 66. Este vorba despre:

 

  • experienta – se recomanda sa iei legatura cu un evaluator de risc experimentat, care sa cunoasca specificul entitatilor cu domeniul de activitate in care actioneaza si entitatea pe care o controlezi. Astfel, evaluatorul va putea sa se miste rapid si sa identifice imediat riscurile care trebuie gestionate in mod corespunzator.

 

  • adaptabilitate – desi poate fi facuta o analiza in baza experientei in raport cu entitati din aceeasi arie de activitate, trebuie ca evaluatorul sa fie dispus sa analizeze in detaliu specificul entitatii tale, pentru a identifica si acele riscuri deosebit de specifice.

 

  • promptitudine – analiza de risc la securitatea fizica este un instrument care te ajuta sa imbunatatesti nivelul de siguranta, dar si sa respecti legea. Este necesar sa se intocmeasca un dosar, iar tu il vrei gata cat mai rapid cu putinta. Asigura-te ca apelezi la profesionisti experimentati care garanteaza rapiditate.

 

Intra pe MaoProtect.ro si afla mai multe despre ce presupune analiza de risc la securitatea fizica, dar si cum poti sa beneficiezi de o evaluare rapida si profesionala efectuata de o companie autorizata in acest domeniu!

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.