25 iulie 2024

Ce trebuie să luați în considerare atunci când vă ajutați părinții în vârstă

3 min read

Dacă aveți grijă de un părinte în vârstă, trebuie să luați în considerare mai multe lucruri. În acest articol, vom examina unele dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să vă gândiți atunci când ajutați un părinte în vârstă.

Primul lucru de luat în considerare este nivelul de asistență de care au nevoie. Dacă persoana iubită are nevoie de ajutor cu sarcinile zilnice, cum ar fi îmbăierea, îmbrăcarea și mâncatul, probabil că va beneficia de prezența cuiva care să îi ofere asistență în timpul zilei. Acest lucru se poate face prin intermediul unei agenții sau prin angajarea directă a unui îngrijitor privat.

Un alt considerent important este dacă persoana iubită are sau nu nevoie de asistență pe timp de noapte, precum și în timpul zilei. În caz afirmativ, probabil că veți dori să angajați un îngrijitor privat care poate rămâne peste noapte cel puțin două nopți pe săptămână. Acest lucru îi va permite să se odihnească mai confortabil și să își îmbunătățească calitatea generală a vieții, permițându-vă, în același timp, să vă acordați și dumneavoastră un timp liber de la îndatoririle de îngrijire!

În cele din urmă, dacă persoana iubită nu se mai poate descurca singură, este și mai important ca aceasta să primească îngrijire non-stop pentru siguranța și bunăstarea sa (și a dumneavoastră). În aceste cazuri, poate fi necesar ca ei să se mute într-un azil de bătrâni cum este Abos Care București, unde pot primi îngrijire non-stop de la profesioniști instruiți în tratarea acestor probleme.

Abos Care Bucuresti
Sursa imaginii: Abos Care București

Cel mai bine este să țineți legătura cu medicul părintelui dumneavoastră despre orice schimbări în sănătatea sau comportamentul acestuia. Acest lucru este crucial pentru a vă menține părintele în siguranță și sănătos. Dacă părintele dvs. are probleme cu mâncarea sau cu somnul, sau dacă pare confuz sau deprimat, ar trebui, de asemenea, să-i anunțați medicul.

Planificare dinainte

Lucrurile pentru care trebuie să vă planificați din timp includ acțiunile viitoare, urgențele și îngrijirea la sfârșitul vieții. Planificarea din timp tinde să reducă stresul ulterioară, bătăile de cap și, uneori, cheltuielile.

Nu vă neglijați nici Dvs. sănătatea

A ajuta un părinte mai în vârstă este plin de satisfacții, dar poate deveni cu ușurință o sursă de stres cronic.

Deoarece îngrijitorii familiei sunt adesea ocupați, își pot neglija cu ușurință propriile nevoi și bunăstarea, ceea ce le poate pune în pericol propria sănătate și, de asemenea, le poate afecta capacitatea de a avea grijă de părintele lor mai în vârstă și de a se conecta cu el.

Îngrijitorii familiei pot folosi o varietate de strategii de auto-îngrijire pentru a menține stresul lor de îngrijire controlabil. Acestea includ aderarea la un grup de sprijin, cererea de ajutor, stabilirea limitelor, acordarea de timp pentru a avea grijă de propria sănătate și de alte nevoi și multe altele.

De asemenea, am descoperit că îngrijitorii familiei pot beneficia de strategii de învățare pentru a organiza și prioritiza cu ceea ce au de făcut.

Gândiți-vă la starea de sănătate a părintelui dumneavoastră

Dacă au o boală cronică care necesită o monitorizare regulată, atunci este posibil să aibă nevoie de mai multă asistență decât o persoană fără o astfel de boală.

În cele din urmă, gândiți-vă la resursele disponibile în zona în care locuiesc părinții dumneavoastră. Dacă nu există multe opțiuni pentru îngrijirea persoanelor în vârstă în apropiere, atunci s-ar putea să fie necesar să se mute în altă parte pentru ca ei să primească tipul de asistență de care au nevoie.

Luarea deciziilor – fie despre siguranță, medicale, locuințe sau orice altceva – ar trebui să implice întotdeauna luarea în considerare a calității vieții persoanei în vârstă și a ceea ce contează cel mai mult pentru ei.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.