25 iulie 2024

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre o centrala termica inainte de a cumpara

3 min read

Incalzirea apartamentului pe timpul iernii este foarte importanta si trebuie sa te asiguri ca faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste centrala termica pe care urmeaza sa o montezi in casa. Indiferent daca schimbi echipamentul sau il montezi pentru prima data, este important sa stii cum sa cauti si care sunt informatiile de care trebuie sa tii cont.

In momentul in care vei incepe sa cauti modelul potrivit de centrala termica pe gaz, vei constata ca sunt foarte multe modele si este destul de complicat sa alegi. Desigur, doresti sa alegi ceva care sa se potriveasca bugetului tau si sa ofere eficienta termica necesara pentru apartamentul tau. Asadar, iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi o centrala termica:

Tipul de centrala potrivita – instant sau cu boiler?

Centralele termice instant sunt cele de apartament obisnuite care incalzesc apa menajera cand ai nevoie si nu necesita un boiler. Centralele termice cu boiler sunt cele care au nevoie de un boiler pentru a putea incalzi apa. Acestea ocupa mai mult spatiu, fiind potrivite mai mult pentru case unde sunt mai multe camere decat intr-un apartament la bloc. Avantajul este ca debitul apei calde menajere este mult mai crescut.

sursa:motan.shop

Daca locuiesti intr-un apartament mic atunci un model de centrala termica obisnuita va fi suficienta pentru a te servi.

Alege un model eficient

Pentru un randament maxim alege o centrala termica in condensatie deoarece te va ajuta sa economisesti gazul, aspect care te va ajuta sa nu platesti o avere pentru incalzire apartament. Numai prin a inlocui centrala termica veche cu un model pe condensatie vei putea sa beneficiezi de acest avantaj si vei putea sa te bucuri de caldura indiferent de momentul zilei.

Puterea centralei

Pentru a te putea bucura de caldura si confort in casa trebuie sa tii cont de doua aspecte importante: necesarul de caldura si necesarul de apa menajera. Daca nu stii ce putere este recomandata sa aiba centrala termica atunci poti sa intrebi instalatorul care va calcula pentru tine necesarul. Verifica si aspecte precum dimensiunea centralei si alege locul unde urmeaza sa fie montata.

Pentru probleme apeleaza intotdeauna la un service

Daca centrala termica nu functioneaza corespunzator sub nici o forma nu incerca sa rezolvi pe cont propriu situatia aparuta. Este bine sa tii legatura cu o firma care se ocupa de service centrale. Majoritatea defectiunilor sunt cauzate de montajul si exploatarea necorespunzatoare. Indiferent cine monteaza centrala, trebuie sa iti ofere garantie pentru lucrari, acest lucru fiind valabil si in cazul reparatiilor.

Siguranta personala nu este o joaca si nu trebuie sa iti asumi riscuri. Nu uita sa faci revizia anula care poate sa iti depisteze eventualele probleme si sa le rezolvi inainte de a se agrava.

Nu cumpara centrala cea mai ieftina

Trebuie sa te gandesti ca este o investitie pe termen lung si ca va trebui sa functioneze in conditii optime pentru o perioada lunga de timp. Investeste in cea mai scumpa centrala pe care ti-o poti permite. O centrala termica ieftina pentru incalzire apartament inseamna si o durata de viata mai scazuta si te vei confrunta automat cu posibile reparatii care vor trebui efectuate.

Cunsocand aceste lucruri si avandu-le in minte va fi mai usor sa alegi o centrala termica potrivita pentru tine si necesitatile tale.

 

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.