3 decembrie 2023

Impactul pozitiv al exploatarii forestiere

3 min read
exploatare forestiera

Pamantul si viata a tot ceea ce depinde de el – de la cele mai mici bacterii pana la cele mai mari creaturi marine – se bazeaza pe o chestiune delicata si aceasta este echilibrul. O singura tulburare, aparent inofensiva, a acestui echilibru are consecinte atat benefice, cat si dezavantajoase. Una dintre acestea este defrisarea.

Defrisarea a fost intotdeauna o practica a multor comunitati in curs de dezvoltare si a contribuit foarte mult la civilizatia asa cum o cunoastem astazi. Din pacate, multe dintre efectele negative ale defrisarilor sunt cauzate de lacomie, practici agricole proaste si neglijenta guvernamentala.

De ce sunt importante padurile

In afara de frumusetea lor, padurile sunt foarte responsabile in mentinerea si sustinerea ecosistemelor globale. De fapt, o mare parte din calitatea vietii de care ne bucuram, o datoram padurilor. Este, de asemenea, casa a mai mult de jumatate din toate creaturile si organismele de pe aceasta planeta. De la alimente la medicamente care salveaza vieti, padurile ofera omenirii o varietate de daruri care contribuie mult la calitatea vietii noastre. Prelucrarea lemnului este foarte importanta pentru economie.

Consecintele pozitive ale defrisarilor

In functie de nevoile grupului social in cauza, defrisarile a facut posibila construirea comunitatilor. Padurile fac loc caselor rezidentiale, cladirilor de birouri si fabricilor. Guvernele sunt capabile sa construiasca drumuri pentru a face comertul si transportul mai usor si, prin urmare, mai convenabil pentru rezidenti.

Defrisarea poate insemna si transformarea terenurilor forestiere in teren productiv pentru utilizari agricole. Acest lucru are ca rezultat o productie mai buna si mai abundenta de alimente si materiale, eradicand practic perioadele de lipsa si lipsa. Din punct de vedere economic, defrisarea a contribuit mult la oferirea multor comunitati oportunitatea de a face schimbari pozitive in viata lor. La Deak Trans exploatarea se face sustenabil.

Defrisarea creeaza mai multe terenuri utilizabile pentru activitati agricole

Desi estimarile recente ale populatiei umane pentru anul 2050 au fost revizuite in scadere la aproximativ 9 miliarde de oameni, asta inseamna ca trebuie sa avem totusi suficiente culturi pentru a hrani fiecare persoana. Trebuie sa avem acces la resurse de apa dulce care sa sustina nivelul populatiei umane in aceasta masura. Una dintre modalitatile prin care putem face asta este prin crearea unui spatiu agricol mai utilizabil.

Inlaturarea unei paduri nu ar trebui sa fie niciodata prima optiune. Avantajul pe care ni-l ofera este accesul la spatiul de care avem nevoie pentru a crea resursele alimentare care ne vor sprijini in viitor. Daca plantam mai multi copaci pentru a-i compensa pe cei care trebuie recoltati pentru a crea spatiul, atunci putem compensa multe dintre dezavantajele care vin prin aceasta practica.

Defrisarea creeaza oportunitati de castig.

Exista numeroase materiale recoltate din paduri care genereaza un venit pentru muncitori si tarile implicate. Exploatarea forestiera ne ofera acces la cheresteaua care este folosita pentru a construi structuri. Putem lucra la extractia de minerale, petrol si gaze si activitati miniere care genereaza optiuni de venituri continue. Cand costurile de indepartare a lemnului sunt comparate cu profiturile care pot fi obtinute din resursele gasite in acea zona, defrisarea devine o afacere profitabila din punct de vedere economic atunci cand este gestionata corespunzator.

Defrisarea este un creator de locuri de munca.

Exista putine oportunitati de angajare gasite in tarile in care defrisarile au loc cel mai des. Majoritatea lucratorilor din aceste regiuni sunt instruiti numai in domeniul agriculturii. Defrisarea padurilor este o modalitate de a crea locuri de munca in exploatare forestiera. Oportunitatile de minerit gasite in spatii creeaza pozitii salariale mari care altfel nu ar exista.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.