19 iunie 2024

Daca achizitionez un candelabru cu LED-uri, pot sa il reduc pentru a crea o atmosfera romantica?

2 min read

Atunci cand sunt combinate cu variatoare de joasa tensiune compatibile, multe lampi suspendate cu LED sunt complet reglabile, dar nu toate luminile suspendate cu LED sunt reglabile, asa ca trebuie sa intrebati inainte de a cumpara. Verificati specificatiile fiecarui corp de iluminat si apoi consultati recomandarile producatorului pentru un variator compatibil. Nu toate variatoarele pot fi utilizate cu toate lampile.

Pot sa inlocuiesc candelabrul meu actual cu un LED sau CFL (lampa fluorescenta compacta) fara a inlocui dispozitivul de iluminat?

Modernizarea unui candelabru pentru a utiliza LED-uri sau LFC se numeste „modernizare” si este adesea, dar nu intotdeauna, posibila. Depinde de corpul de iluminat. Exista multe becuri cu LED si CFL care pot fi achizitionate pentru inlocuire, dar trebuie sa stiti ca randamentul luminos poate varia. Daca candelabrul este conectat la un variator, probabil ca va trebui sa cumparati un variator nou pentru a se potrivi cu becurile CFL sau LED. Nu uitati ca variatorul regleaza intensitatea becurilor, nu a instalatiei. Vezi aici mai multe solutii pentru casa ta.

Plumen este o lampa fluorescenta compacta distractiva si decorativa, care functioneaza bine in corpurile de iluminat unde becul este vizibil, dar dezavantajul este ca nu poate fi reglata. Cand vine vorba de un fluorescent compact reglabil, imi place acest Bulbrite, dar il recomand doar daca becul nu este expus in corp.

Tineti cont de faptul ca, daca becurile candelabrului dvs. sunt expuse, exista lampi cu LED-uri si fluorescente compacte care pot functiona, dar pot arata oribil. Daca doriti sa instalati un bec CFL sau LED, cumparati un singur bec pentru a vedea daca va place. Apoi, daca va place, inlocuiti restul.

Pot agata un candelabru deasupra unei mese de sufragerie, chiar daca cutia electrica nu este centrata pe masa?

Da, de regula, una dintre cele doua solutii de mai jos va functiona. Daca aveti tavane din gips-carton, un electrician poate muta cutia de jonctiune pentru a o centra pe masa.

Aceasta nu este o operatiune simpla, deoarece trebuie sa tencuiti si vechea gaura din tavan. Daca aveti tavane din beton, candelabrul poate fi asezat in centrul mesei. Aceasta inseamna ca carligul trebuie sa fie centrat pe masa pentru a agata firele de la cutia de jonctiune la carligul de suspendare. De asemenea, puteti utiliza un capac de cablu pe tavan pentru a ascunde aspectul cablului.

La ce inaltime ar trebui sa atarn candelabrul meu?

In sufragerie, scopul este de a o atarna suficient de jos pentru a nu orbi sursa de lumina, dar suficient de sus pentru a nu obstructiona vederea. O buna regula de baza este sa atarnati candelabrul astfel incat partea de jos a luminii sa fie la 76-91 cm de partea de sus a mesei. Reglati inaltimea in functie de preferintele dumneavoastra sau de cerintele camerei.

 

Exista si alti factori pe care ar trebui sa ii iau in considerare atunci cand aleg un candelabru?

Uneori este mai bine sa ai parte de neprevazut decat sa alegi un look „sigur”. Asigurati-va ca va place!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.