19 iunie 2024

Cum se poate vindeca aceasta afectiune grava

2 min read

Iti doresti sa afli motivele pentru care apare scleroza in placi si daca exista vindecare pentru scleroza multipla? Afla toate aceste informatii in acest articol.

Scleroza multipla este o boala cronica care afecteaza sistemul nervos central si poate sa apara la persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani. Aceasta afectiune apare ca o consecinta a faptului ca sistemul imunitar ataca mielina, stratul protector din jurul fibrelor nervoase. Aceasta provoaca inflamatie si tesut cicatricial sau leziuni astfel ca pentru creier poate fi dificil sa trimita semnale catre restul corpului.

Marea majoritate a persoanelor cu scleroza multipla prezinta o serie de simptome, ce pot varia de la o persoana la alta. In plus, simptomele se pot schimba in severitate de la un an la altul, de la o luna la alta. Cele mai frecvente simptome ale sclerozei multiple sunt oboseala si dificultatea de a merge pe jos. Un procent foarte mare al persoanelor care sufera de scleroza multipla au precizat ca sufera de oboseala astfel ca se ajunge sa le afecteze abilitatea de a munci si de a efectua sarcinile de zi cu zi.

Dificultatile legate de mersul pe jos in scleroza multipla apare din mai multe cauze precum amorteala picioarelor, dificultatea de echilibrare, slabiciunea musculara, spasticitatea musculara, probleme ale vederii.

O alta serie de simptome destul de frecvente in scleroza multipla sunt tulburarile de vorbire, tremur, probleme cognitive care implica abilitatile de concentrare, memorie si rezolvare de probleme, durere acuta sau cronica.

Leziunile care apar in scleroza multipla pot sa apara oriunde in sistemul nervos central si pot afecta orice parte a corpului.

Odata cu inaintarea in varsta, dizabilitatile din scleroza multipla se pot accentua, astfel ca pot sa apara riscuri de fracturi osoase si de rupturi cauzate de caderi.

Cu privire la vindecarea de scleroza multipla in placi, aflam de pe doctormit.ro ca inca nu exista un tratament curativ, insa exista mai multe optiuni de tratament adjuvant.

Tratamentele disponibile in prezent pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii. Deoarece scleroza multipla in placi este diferita pentru toata lumea, tratamentul depinde de simptomele fiecarei persoane.

Scleroza multipla in placi poata sa apara dintr-o data sau simptomele pot sa fie usoare, astfel ca ajung de cele mai multe ori sa fie ignorate. Insa, e bine de stiut ca daca prezentam trei dintre cele mai frecvente simptome ale sclerozei multiple este de preferat sa facem un consult de specialitate. Aceste simptome sunt amorteala, furnicaturile din brate, picioare sau amorteala unei parti a fetei. Vederea dubla, vederea neclara sau pierderea partiala a vederii pot fi simptome ale sclerozei multiple in placi. Stiai ca scleroza multiplace se poate vindeca?

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre scleroza multipla in placi acceseaza www.doctormit.ro.

Vezi mai multe si in urmatorul videoclip DoctorMIT:

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.