19 iunie 2024

Cum să păstrați florile tăiate mai proaspete pentru mai mult timp

5 min read

Păstrarea prospețimii florilor tăiate este simplă: trebuie doar să adăugați apă. Și, poate, un pic de răsfăț. Oh, da, și un bănuț de alamă, niște înălbitor, niște limonadă și niște oțet, dar poate nu toate deodată – sau poate deloc, dacă aveți puțin bun simț.

Dacă vă simțiți copleșit de numeroasele povești ale bătrânei soții, legende urbane și mituri de pe internet care pretind că prelungesc longevitatea florilor, citiți mai departe.

Îngrijirea florilor proaspete necesită de fapt doar un pic de joc de rol. Cum vă simțiți atunci când ajungeți undeva după o călătorie? Sunt șanse ca și florile dvs. să se simtă la fel, așa că întâmpinați-le în noul lor mediu așa cum v-ar plăcea să fiți întâmpinat (cu sau fără o îmbrățișare sufocantă și câteva sărutări pline de sărutări).

La fel cum vă place să vă dați jos haina și să vă lăsați bagajul la sosire, florile dvs. vor să scape de orice bagaj în exces. Îndepărtați cu grijă orice petale de protecție exterioară care par puțin rugoase (acestea ar fi fost lăsate de către florar pentru a le proteja de eventualele tensiuni dinaintea sosirii). De asemenea, îndepărtați frunzele care se vor afla sub linia de plutire a vasului și dezlegați orice bucățică de sfoară care ține tulpinile împreună (cu excepția cazului în care, desigur, buchetul dvs. este legat de mână, caz în care acele bucățele de sfoară sunt esențiale pentru aspectul său frumos).

În timp ce relaxarea este importantă, trebuie să vă țineți florile pe picioare. Tăiați aproximativ 3 cm din tulpini, asigurându-vă că faceți incizia la un unghi de 45 de grade. Dacă puteți îndeplini această sarcină în timp ce țineți fiecare tulpină sub apă, cu atât mai bine.

Băuturi și gustări pentru toată lumea! Goliți pliculețul de hrană pentru plante într-un vas impecabil de curat și umpleți-l cu apă proaspătă. Nu apă rece ca gheața, atenție. Apa este vinul roșu al florilor, așa că ele preferă să fie servită la temperatura camerei.

Trandafir criogenat afrodytestyle.ro

Aranjați florile într-o vază și apoi așezați-vă oaspeții într-un loc în care să se simtă bineveniți – departe de lumina puternică și de curenții de aer, unde vă veți bucura de compania lor și vă veți aminti să aveți grijă de ele.
Simplu ca de la 1 la 4, nu-i așa? Nu și dacă florarul tău nu s-a gândit să împacheteze niște gustări pentru florile tale. Oricât de mult v-ați imagina că vă pricepeți la bucătărie, nu vă gândiți să vă preparați propriul cocktail special pentru flori fără să vă asigurați că este o rețetă care să fie aprobată de florist… sau comandați din acest meniu pe riscul dumneavoastră:

Sugary Sling

Zvonul:

Îndulcirea apei cu zahăr sau cu limonadă dă florilor un impuls care le menține în viață pentru mai multe zile.

Adevărul:

Au contraire, zahărul poate reduce durata de viață a florilor (gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă ați sta într-un jacuzzi cu o rezervă infinită de ciocolată). Florile au nevoie de zahăr pentru a se menține, dar preferă zaharurile simple (la plantele în creștere, frunzele produc acest elixir special de susținere). Zahărul brut și sucurile dulci sunt, în cele din urmă, doar o mare atracție pentru bacterii și ciuperci, care nu ar trebui încurajate, deoarece blochează tulpinile și împiedică florile să absoarbă suficientă apă.

Gradul de succes: 3

Caipir-Vinețar

Zvonul:

Poți păstra florile tăiate mai proaspete pentru mai mult timp adăugând oțet în vază.

Adevărul:

Oțetul este ușor acid, așa că va ajuta la scăderea ușoară a pH-ului apei – un lucru bun, deoarece face ca tulpinile să absoarbă mai ușor apa. Aciditatea poate ajuta, de asemenea, să țină la distanță ciupercile care blochează tulpinile. Din nefericire, oțetul are valoarea nutritivă a unui Twizzler de curcan, așa că nu va oferi hrana de care o floare are nevoie pentru a trăi mai mult timp.

Rata de succes: 2

Harvey Headbanger

Zvonul:

Dizolvarea unei aspirine în apă ajută ca capetele florilor să nu cadă.

Adevărul:

Probabil că aspirina nu conține suficient zahăr pentru a fi un stimulent eficient, dar aspirina scade ușor pH-ul apei, ajutând la absorbția apei și inhibând dezvoltarea bacteriilor.

Rata de succes: 3

Bellini cu înălbitor

Zvonul:

Un capac de înălbitor pe zi ține germenii departe de florile tale.

Adevărul:

Înălbitorul este foarte acid, așa că va scădea drastic echilibrul pH-ului apei, încurajând absorbția și împiedicând dezvoltarea bacteriilor. Problema este că ar putea, de asemenea, să ardă tulpina florii – și nu există nimic în substanța albă cu care să se hrănească floarea.

Rata de succes: 2

Moneda ruginită

Zvonul:

Aruncând un bănuț într-o vază veți crește durata de viață a florilor.

Adevărul:

Gânduri de speranță. Pe vremuri, monedele de un ban aveau un conținut ridicat de cupru, ceea ce ar fi redus aciditatea apei, dar în zilele noastre sunt atât de puțin acoperite încât sunt la fel de utile pentru flori ca și pentru dumneavoastră.

Rata de succes: 1

Sidecar de dulap de magazin

Zvonul:

1 linguriță de înălbitor, 1 linguriță de oțet și 2 lingurițe de zahăr într-un litru de apă la temperatura camerei este un tratament preferat al florilor proaspăt tăiate.

Adevărul:

Limitările și efectul negativ al fiecărui ingredient vor fi echilibrate de efectul pozitiv al altuia? Ei bine, da, poate, dar nu suficient pentru a face din acest preparat un înlocuitor viabil pentru hrana pentru flori din comerț. Și probabil că ar fi mai bine să renunțați la înălbitor.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.