25 octombrie 2021

Beneficii ale kombucha: ce este, pentru ce este, cum se face si sfaturi

2 min read

Kombucha este o bautura veche facuta din fermentarea unui ceai sau a unei bauturi indulcite care ofera calitati probiotice, enzime care ajuta digestia, precum si vitamine din complexul B si K din procesul metabolic al microorganismelor. Mai jos veti cunoaste principalele beneficii ale kombucha, cum sa-l faci si multe sfaturi pentru utilizarea sa. Alege de fiecare data kombucha de calitate.

Kombucha este un nume destul de ciudat si amuzant, nu-i asa? Si stiti ce este asta? Este o bautura care provine din China Antica, acum aproximativ 2.000 de ani.

Oricine doreste sa piarda in greutate stie ca nu exista formule magice de slabire, cu toate acestea, unele alimente si bauturi va pot ajuta atunci cand pierdeti masuratorile.

Persoanele care au pierdut in greutate in timp ce au consumat Kombucha indica ingerarea a 117ml pana la 235 ml de bautura cu 30 de minute inainte de mese, astfel incat sa existe o senzatie buna de satietate si sa nu fie nevoie sa exagerati cantitatea de alimente. Descoperiti beneficiile kombucha pentru pierderea in greutate.

Un alt beneficiu asociat cu kombucha este efectul sau asupra reglementarii intestinale, ajutand la crearea unei microflore sanatoase, mentinand organismul liber de probleme digestive, cum ar fi constipatia sau diareea. Dar, adesea, cazul este mai urgent si constipatia este deja instalata. Va veti bucura sa cunoasteti cele mai bune 26 de laxative naturale pentru a rezolva aceasta problema problematica.

Daca aveti orice fel de infectie intestinala, este posibil sa faceti din kombucha din cele mai bune ceaiuri pentru infectii intestinale. Este unirea perfecta a unor astfel de culturi benefice si va va ajuta, fara indoiala, sa aveti grija de acest organ atat de important pentru functionarea corpului vostru.

Pe vremuri, kombucha era cunoscut ca un fel de medicament antiinflamator pentru a trata probleme precum artrita.

Bautura este facuta dintr-un amestec de ceai (de obicei ceai negru sau ceai verde), zahar si un fel de drojdie si cultura bacteriana. Acum, sa invatam despre principalele beneficii pentru sanatate ale kombucha, precum si sa intelegem putin mai bine ce este bautura si sa aflam despre ce este vorba.

  1. Detoxifiere

Bautura are o capacitate mare de detoxifiere si poate lupta impotriva toxicitatii celulelor hepatice.

Un studiu publicat in 2011 in revista stiintifica Pathophysiology a aratat ca proprietatile antioxidante ale kombucha reduc toxinele din ficat si ajuta la protejarea celulelor hepatice prin prevenirea inflamatiei si a altor probleme organice.

Intr-un studiu in care aceste celule au fost protejate de daune oxidative, si-au mentinut fiziologia normala, in ciuda faptului ca au fost expuse la o toxina. Cercetatorii au sustinut ca acest lucru s-a datorat probabil activitatii antioxidante a kombucha.

 

Aceste proprietati antioxidante nu numai ca ajuta mai bine functia hepatica, dar promoveaza si eliminarea toxinelor din sange.

  1. Energie

Un alt beneficiu al kombucha se refera la contributia de energie pentru organism. Acest lucru se intampla prin formarea fierului eliberat de ceaiul negru, utilizat la prepararea bauturii, in timpul procesului de fermentare care provine din kombucha.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.