18 ianuarie 2021

Aerul condiționat vă poate îmbolnăvi: Iată cum să îl evitați

3 min read
Aerul condiționat vă poate îmbolnăvi: Iată cum să îl evitați

Ați simțit vreodată „boală de aer condiționat?” Știi, acea senzație rece, înfundată, slabă cauzată de rămânerea în interior sub influența unui aparat de aer condiționat prea mult timp? Tot ce vrei să faci este să te întorci afară în soarele cald de vară, de dragul sănătății și al sănătății tale. Acest sentiment nu este neobișnuit. Deși aerul condiționat este adesea prescris persoanelor care suferă de astm și alergii, unii dintre noi ne întrebăm dacă face mai mult rău decât bine. Aparatele de aer condiționat nu cauzează boli, dar pot interacționa cu mediul nostru în moduri care ne îmbolnăvesc. Aflați mai multe despre ce cauzează „boala de aer condiționat” și cum să o evitați.

Ce cauzează „boala de aer condiționat?”

Aparatele de aer condiționat și aerul rece pe care le produc nu sunt inerente dăunătoare. După cum am menționat mai devreme, aerul condiționat poate fi extrem de benefic pentru persoanele care suferă de probleme respiratorii. Boala aerului condiționat începe acolo unde se întâlnesc aparatele de aer condiționat și bacteriile, ciupercile, mucegaiul și mucegaiul.

Dacă locuința sau biroul dvs. este un teren de reproducere pentru dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor sau un spațiu nevacuat în mod regulat, un aparat de aer condiționat va circula doar alergenii care provoacă boala care sunt deja prezenți. Aparatele de aer condiționat vă pot ajuta să uscați o casă, dar nu sunt capabile să abordeze cauza principală a pereților și podelelor dvs. mucegăite sau murdare. Deoarece acești alergeni sunt transmiși în aer, vor provoca nasuri înfundate, dureri în gât și, în unele cazuri, dificultăți de respirație.

Aparatele de aer condiționat pot fi ele însele locuri de proliferare a mucegaiului și bacteriilor dacă nu sunt întreținute corespunzător. Service aer conditionat botosani susține că întreținerea aparatului de aer condiționat trebuie făcută regulat de cel puțin 2 ori pe an. Pe măsură ce aerul este tras peste bobine într-un aparat de aer condiționat, se produce condens. Această umiditate poate crea un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului, dacă nu este curățat în mod regulat.

O altă cauză a bolii aerului condiționat este utilizarea unui aparat de aer condiționat prea rece. Câteva lucruri diferite se întâmplă când faci asta. În primul rând, s-au răspândit viruși care cauzează frig. Potrivit WebMD, acești viruși supraviețuiesc cel mai bine în mediul rece și cu umiditate scăzută creat de un aparat de aer condiționat setat la o temperatură extrem de scăzută. Temperaturile ultra-reci determină, de asemenea, contracția arterelor din piele pentru a proteja corpul de pierderile de căldură. Acest lucru scade fluxul de sânge, inclusiv celulele albe din sânge care protejează corpul împotriva virușilor, făcând corpul mai susceptibil la boli. În cele din urmă, mediile ultra-uscate evaporă umezeala găsită în mucoasa nasului, făcându-l mai susceptibil la infecție.

Ce pot face pentru a o evita?

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja de boala de aer condiționat este să vă curățați casa sau biroul de orice mucegai, mucegai sau alte alergine care sunt deja prezente. După ce ați făcut acest lucru, preveniți creșterea mucegaiului suplimentar sau a mucegaiului abordând cauza umezelii din casa dvs. Apoi, treceți la unitatea de aer condiționat în sine.

Programați întreținerea regulată a aparatului de aer condiționat la service aer conditionat, inclusiv o curățare aprofundată și schimbarea filtrului cel puțin o dată la câteva luni. Dacă aveți în continuare probleme cu nasul și gâtul, luați în considerare câteva modificări ale stilului de viață. Bea mai multă apă pentru a te menține hidratat și pentru gât și pasajele nazale umede.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.